60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΛΑ
play-sharp-fill

60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΛΑ

Στις 17 Φεβρουαρίου 1964 ο Φίνος με τον Ντίνο Δημόπουλο και τον Ηλία Λυμπερόπουλο αναμένουν με αγωνία τις αντιδράσεις του κοινού. Είναι ημέρα Δευτέρα και η πολυαναμενόμενη δραματική ταινία «Λόλα» κάνει την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας «από πρωίας».

Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στα γραφεία της Χίου και είναι διθυραμβικές. Στην βραδινή προβολή καταφτάνουν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καληγήρου αλλά και τόσοι άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί κάθονται με το κοινό για να δουν την ταινία τους στην μεγάλη οθόνη. Μαζί τους και ο νεότατος τότε Σταύρος Ξαρχάκος με την πρωτοεμφανιζόμενη Βίκυ Μοσχολιού, που δεν φανταζόταν ακόμα πόσο πολύ θα καθόριζε την καριέρα της η ερμηνεία της σε αυτήν την ταινία.

Η ταινία ήταν ένας θρίαμβος, κόβοντας 313.822 εισιτήρια στην Α’ προβολή της μόνο. Εξήντα χρόνια μετά, η «Λόλα» αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά νουάρ του ελληνικού κινηματογράφου, με συγκλονιστικές ερμηνείες, μοναδική ατμόσφαιρα και ακαταμάχητη μουσική.

Χρόνια πολλά «Λόλα» 🌟

#Λόλα #Lola #60years #TzeniKarezi

Δημοσίευση: 17/02/2024