ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
 
Μια Ζωή Την Έχουμε
play-sharp-fill

Μια Ζωή Την Έχουμε

Ένας φτωχός και δειλός ταμίας μιας τράπεζας, ανακαλύπτει το εξαιρετικά μεγάλο χρηματικό ποσό των 1.101.101,10 δραχμών ως πλεόνασμα. Ενώ αρχικά σκοπεύει να το αναφέρει, η συμπεριφορά του διευθυντή της τράπεζας απέναντί του, τον ωθεί στο να το καταχραστεί. Ξοδεύει αφειδώς τα χρήματα με την φιλοχρήματη ερωμένη του αφεντικού του, μέχρι που αποκαλύπτεται και καταλήγει στην φυλακή. Εκεί, θα αρχίσει η εξιστόριση των γεγονότων στον φύλακα του κελιού του.

Πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή της Finos Film μέχρι τότε, με τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό ελληνικής καταγωγής, Υβόν Σανσόν, να συμπρωταγωνιστεί δίπλα στον ταλαντούχο Δημήτρη Χόρν.

Αρχικοί πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμως αφενός ο Λογοθετίδης ήταν πολύ άρρωστος και δεν μπορούσε να παίξει, αφετέρου ο ρόλος της Αλίκης αποφασίστηκε τελικά να δοθεί σε Ευρωπαία σταρ για να προωθηθεί η ταινία στο εξωτερικό.

Το πραγματικό επίθετο της Υβόν Σανσόν ήταν Σαπουντζάκη και επειδή ήξερε να ψελλίζει μόνο λίγα ελληνικά, ντουμπλαρίστηκε από την ηθοποιό Θεανώ Ιωαννίδου.

Ο Δημήτρης Χορν είχε πει κάποτε για την ταινία "Αυτή η ταινία άξιζε να γυριστεί μόνο και μόνο για να δείξει ο Βασίλης Αυλωνίτης πόσο τεράστιος ηθοποιός ήταν".

Το τραγούδι "Και ο Μήνας έχει Εννιά" του Μιχάλη Σουγιούλ, από τους στίχους του οποίου πάρθηκε και ο τίτλος της ταινίας, ερμηνεύεται από τον Νίκο Γούναρη, γνώρισε τεράστια επιτυχία και ακούγεται μέχρι σήμερα.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες